Menu
'Cannelloni al Mascarpone', van Jan en Monique
Ingrediënten
- 8 lappen verse pasta en ........
Bereiden
8 lappen verse pasta (samen 200 g ) of 8 lasagne vellen
300 g spinazie
250 g ricotta
250 g mascarpone
250 ml slagroom
8 dunne plakjes fontina of gruyère
50 g boter
25 g meel
70 g geraspte fontina of gruyère
peper en zout
knoflook
50 g pecannootjes
-
Prefab lasagne vellen moeten voorgekookt worden. Verse pasta kan zo verwerkt worden.
Kook de spinazie. Snijd hem fijn en vermeng hem met de ricotta, 100 gram van de mascarpone, peper, zout en knoflook.
-
Smelt de boter en voeg (op het vuur) het meel toe. Als het goed gemengd is in ongeveer 3 delen de slagroom toevoegen. Roer goed en let er op dat het geheel niet aan de kook raakt. Voeg 150 gram van de mascarpone toe. Voeg de geraspte fontina of gruyère toe. Maak op smaak met peper en zout.
-
Neem een ovenschaal waarin alles net past.
Doe een derde van de saus in de schaal.
Leg op iedere plak pasta een plakje fontina of gruyère en achtste van de spinazievulling. Rol het op en leg het in de ovenschaal.
Schik de rest van de saus over de rolletjes, zodat het mooi bedekt is en ook de zijkanten wat vocht hebben.
Strooi er tot slot de grof gebroken pecannootjes overheen.
Zet 25 minuten in de oven.