Menu
Koolschotel met een dekseltje
Ingrediënten
- 1 struik chinese kool of andere koolsoort
- 1 kg aardappelen
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels verse tuinkruiden(evt. gedroogd,Italiaans)
- 4 stuks ansjovisfilets (uit blikje)
- 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
- 75 gram zwarte olijven zonder pit
- 1 stuks prei in ringen
- 2 dl melk
- 1 beetje peper en zout
- 75 gram pittige kaas, geraspt
Bereiden
Voorbereiding
kool schaven
aardappelen schillen en in blokjes snijden
kruden sventueel afspoelen
ansjovis,kappertjes en olijven uit laten lekken
prei in ringen snijden
kaas raspen ovengrill voorverwarmen op 200oC
Bereiding
Kook de aardappelen in 20 min. gaar en stamp ze fijn, maak er met hete melk puree van
Verhit intussen 2 eetlepels olie en fruit ansjovis,kappertjes en olijven 2 minuten. Voeg de kool toe , stoof de kool 10 minuten mee, schep telkens om. Roerbak de preiringen in de overige olijfolie,roer prei en kaas door de puree, proef op smaak af. Doe de kool in de ovenschaal en schep of spuit daarop de puree(gladstrijken met vork) Zet de schaal 15-20 min. onder de grill. Variatie. met paprika, spekjes,champignons en nog vel meer.
Materialen
mes om groente te snjden of gesneden kopen aardappelmesje koekenpan, stoofpan aardappelstamper of staafmixer(evt.pureespuit ovenschaall oven met grill