Koolschotel met een dekseltje

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 24-03-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 struik chinese kool of andere koolsoort
  • 1 kg aardappelen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels verse tuinkruiden(evt. gedroogd,Italiaans)
  • 4 stuks ansjovisfilets (uit blikje)
  • 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
  • 75 gram zwarte olijven zonder pit
  • 1 stuks prei in ringen
  • 2 dl melk
  • 1 beetje peper en zout
  • 75 gram pittige kaas, geraspt

Bereiden

Voorbereiding kool schaven aardappelen schillen en in blokjes snijden kruden sventueel afspoelen ansjovis,kappertjes en olijven uit laten lekken prei in ringen snijden kaas raspen ovengrill voorverwarmen op 200oC Bereiding Kook de aardappelen in 20 min. gaar en stamp ze fijn, maak er met hete melk puree van Verhit intussen 2 eetlepels olie en fruit ansjovis,kappertjes en olijven 2 minuten. Voeg de kool toe , stoof de kool 10 minuten mee, schep telkens om. Roerbak de preiringen in de overige olijfolie,roer prei en kaas door de puree, proef op smaak af. Doe de kool in de ovenschaal en schep of spuit daarop de puree(gladstrijken met vork) Zet de schaal 15-20 min. onder de grill. Variatie. met paprika, spekjes,champignons en nog vel meer.

Materialen

mes om groente te snjden of gesneden kopen aardappelmesje koekenpan, stoofpan aardappelstamper of staafmixer(evt.pureespuit ovenschaall oven met grill

Bronvermelding