Gegratineerde fruitige zuurkool

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 17-12-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram blanke rozijnen
  • 25 gram boter
  • 200 gram magere spekblokjes
  • 500 gram wijnzuurkool
  • 1 appel
  • 0,5 eetlepel kaneel
  • 1 banaan
  • 1 pakje aardappelpuree ( 4 portie's)
  • 4 plakken ananas
  • 8 plakken gekookte ham
  • 100 gram geraspte kaas
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout en peper
  • melk voor de aardappelpuree

Bereiden

Wel de rozijnen in warm water.Verhit de boter en bak hierin de spekblokjes.Voeg de zuurkool toe en stoof 5 minuten met het deksel op de pan.Schil de appel en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.Schep de appel,rozijnen en kaneelpoeder door de zuurkool.Leg er plakjes banaan op en stoof nog 5 minuten met het deksel op de pan.Maak de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing met melk ipv water.Voeg peper,zout en nootmuskaat naar smaak toe.Verwarm de oven of grill voor.Schep het zuurkoolmengsel in een ovenschaal.Leg de hamrolletjes en plakken ananas op de zuurkool.Verdeel de aardappelpuree erover.Bestrooi deze met de geraspte kaas en schuif het gerecht in de warme oven of onder de grill tot de kaas gesmolten is.

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding