Gegrilde pangasiusfilet in citroenolie met bospeen en jonge prei in chardonnay

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 29-03-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 450 gram krieltjes/nieuwe aardappelen
  • 1 bos bospeen
  • 4 dunne prei
  • 500 gram pangasiusfilet
  • 1 citroen
  • bosje peterselie
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout
  • 250 ml witte wijn (chardonnay)
  • 4 el boter

Bereiden

1. Kook de aardappels. Voeg na het afgieten 1 el boter en was fijngehakte peterselie toe. 2. Was en rasp de citroen. Voeg de olie, peper en zout toe en roer. Snijd de filets in 4 stukken. Bestrijk de vis met de citroenolie en laat 10 minuten staan. 3. Snijd het groen van de peentjes, maar laat een stukje eraan zitten. Schrap de peentjes. 4. Snijd het overtallige groen van de prei, het kontje en snijd de prei schuin doormidden. 5. Smelt 2 eetlepels boter in een koekenpan en voeg de peentjes toe. Voeg naar 3 minuten de preitjes toe. Breng op smaak met peper en zout en blus af met de wijn. Smoor op half vuur in 10 minuten gaar. 6. Grill de vis 3 minuten aan elke kant. 7. Garneer de borden met schijfje citroen en resterende peterselie.

Bronvermelding