Chocolade-capuchinomousse

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 60 minuten,

Laatst aangepast: 17-12-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 10 amarettikoekjes
  • 3 repen pure chocolade a 75 gr.
  • dl. halfvolle melk
  • 2 dl. slagroom
  • 1 zakje capuccino(nescafe)
  • 40 gr fijne suiker

Bereiden

Hak 6 amaretti grof en houd de rest apart voor garnering. Rasp 1/5 deel van de chocoladefijn en breek de rest in stukjes. Doe de chocolade met de melk in een kom en smelt de chocolade au bain marie. Laat afkoelen tot dikvloeibaar. Klop de slagroom met de cappuccino en de suiker stijf Spatel de cappuccino room door de chocolade. Schep de fijngehakte amaretti erdoor Laat minstens 1 uur opstijven Garneer met de amaretti en chocolade.

Bronvermelding