Menu
'Warme gevulde minipaprika's'
Ingrediënten
- gehakt
Bereiden
Ingrediënten ( voor 10 mini paprikas)
1 teentje knoflook
3 pijpajuintjes
2 kleine courgettes
200 gram rundsgehakt, pure americain
enkele blaadjes verse basilicum
een handvol paneermeel
een potje sugo pomodoro & mascarpone ( Saclà)
olijfolie
zout en peper
Bereiding
Verhit in een stoofpot een teentje look, in fijne reepjes gesneden. Voeg tevens de fijn gesneden pijpajuintjes toe.
Snij de courgettes in julienne reepjes en voeg deze toe aan de look en de pijpajuin. Laat alles zachtjes aanstoven.
Als de courgettes tot een fijne moes zijn gestoofd, voeg dan het rundsgehakt toe. Laat het gehakt op een zacht vuurtje aanstoven. Kruid met zout en peper.
Van zodra het rundsgehakt mooi is aangestoofd, voeg dan de saus pomodoro & mascarpone toe, als ook het handvol paneermeel. Meng de saus en het paneermeel goed door de andere ingrediënten. Voeg tenslotte de fijn versnipperde basilicumblaadjes toe.
Verwarm intussen de oven op 200°C.
Neem de mini paprikas en verwijder het steeltje en de top van de paprika. Verwijder tevens de zaadjes.
Vul elke paprika met de vulling en leg deze in een ovenschaal die je even voorheen met een bodempje olijfolie hebt ingesmeerd.
Zet de schaal in de oven en bak de mini-paprikas gedurende een 30-tal minuten op 200°C.