'Warme gevulde minipaprika's'

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 30-03-2009 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • gehakt

Bereiden

Ingrediënten ( voor 10 mini – paprika’s) 1 teentje knoflook 3 pijpajuintjes 2 kleine courgettes 200 gram rundsgehakt, pure americain enkele blaadjes verse basilicum een handvol paneermeel een potje ‘ sugo pomodoro & mascarpone ( Saclà) olijfolie zout en peper Bereiding Verhit in een stoofpot een teentje look, in fijne reepjes gesneden. Voeg tevens de fijn gesneden pijpajuintjes toe. Snij de courgettes in julienne reepjes en voeg deze toe aan de look en de pijpajuin. Laat alles zachtjes aanstoven. Als de courgettes tot een fijne moes zijn gestoofd, voeg dan het rundsgehakt toe. Laat het gehakt op een zacht vuurtje aanstoven. Kruid met zout en peper. Van zodra het rundsgehakt mooi is aangestoofd, voeg dan de saus ‘pomodoro & mascarpone’ toe, als ook het handvol paneermeel. Meng de saus en het paneermeel goed door de andere ingrediënten. Voeg tenslotte de fijn versnipperde basilicumblaadjes toe. Verwarm intussen de oven op 200°C. Neem de mini – paprika’s en verwijder het steeltje en de top van de paprika. Verwijder tevens de zaadjes. Vul elke paprika met de vulling en leg deze in een ovenschaal die je even voorheen met een bodempje olijfolie hebt ingesmeerd. Zet de schaal in de oven en bak de mini-paprika’s gedurende een 30-tal minuten op 200°C.

Bronvermelding