Menu
Appeltaartje met ijsroom
Ingrediënten
- Appeltaartje
Bereiden
Voor 4 Personen:
Bodem:
- 4 taartvormpjes
- 1 vel bladerdeeg
- 50 gram gesmolten boter
- 1 eetlepel bloem
Vulling:
- 1 goudrenet
- kaneelpoeder
- 1 eetlepel bruine suiker
- 50 gram boter
Rumsaus:
- 100 gram bruine suiker
- 1 borreltje (4cc) rum
- 1 dl Water
Garnering:
- roomijs
- eventueel room
- Creme Anglaise
Bereidingswijze
Boter de taartvormpjes licht in met een kwastje en bestrooi met bloem. Plaats het bladerdeeg in de vormpjes en druk lichtjes aan. Prik de bodem in met een vork.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appel en snij in dikke schijfjes van 1 cm. Vul hiermee de taartvormpjes. Voeg bruine suiker en enkele klontjes boter toe en bak af in de oven op 180 graden gedurende 10 tot 15 minuten.
Strooi naar eigen voorkeur wat kaneel op de appel na het afbakken.
Plaats een bolletje ijsroom op het warme taartje en overgiet met de warme rumsaus. Breng rondom een creme anglaise aan.
Rumsaus: Laat het water en de bruine suiker gedurende een tiental minuten zachtjes inkoken en voeg de rum toe. Verzacht eventueel met wat room.