Pandanrijst met advocado en geroosterde pinda's

Rijst, Bijgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 02-04-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 Limoen, goed gewassen.
  • 350 gram Pandanrijst.
  • Zout.
  • 1 rijpe Avocado.
  • 50 gram Zoute pinda's.
  • 3 eetl. Koriander, fijngehakt of bladpeterselie.

Bereiden

# Rasp van de limoen dun de schil eraf. Pers er 1 eetl van het sap uit. # Kook de rijst in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. # Maak intussen de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Schep het limoensap erdoor. # Rooster de pinda's in een droge koekepan totdat ze gaan geuren. # Schep de avocado, de pinda's en de limoensap door de rijst en bestrooi met de koriander/peterselie.

Materialen

Kookpan en koekepan.

Bronvermelding