Kip in 't jasje

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 02-04-2009 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 4 grote plakken belegen kaas
  • 8 plakken coburger ham
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 6 zongedr. tomaatjes
  • 250 ml (demi) créme fraiche
  • 2 el bruchetta
  • 3 el rode pesto
  • citroensap
  • zout
  • peper

Bereiden

verwarm de oven voor op 200 graden snij de kipfilets naar gelang de grote in de lengte door in 2 of drie lange repen - bestrooi ze met zout en peper en vouw ze dubbel en wikkel ieder stuk in een halve plak kaas en een plak ham ( bij grote filets heb je dus meer kaas en ham nodig ) - leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal - doe er tot slot 100 - 150 cc water bij en schuif ze voor 20 min in de oven en daarna nog 10 min nagaren in een uitgeschakelde oven voor de saus: snipper de ui en de knoflook en snij de tomaatjes klein - doe 2 el van de olie uit de tomaatjespot in een koekenpan en fruit de ui glazig en bak daarna de knoflook en de tomaatjes kort mee - doe de créme fraiche erbij en maak het geheel op smaak met de pesto, bruchetta,citroensap, zout en peper als de kip nagaart kun je enkele el van het vocht uit de schaal bij de saus voegen zodat het smeuïger word

Bronvermelding