Menu
'Gehaktbrood met gevulde tomatensaus', van de Dekselse Dames
Ingrediënten
- 250 gram rundergehakt .......
Bereiden
1 grote ui of 2 kleine uien
250 g rundergehakt
olijfolie
1/2 tl korianderpoeder
1/2 tl komijnpoeder
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
3 beschuiten
1 tl Dijonmosterd
1 ei
2 tenen knoflook
6 plakjes katenspek
-
Verwarm de oven voor op 180 C
Snipper de ui en fruit deze glazig in wat olijfolie
Meng de ui met de kruiden door het gehakt
Verkruimel de beschuiten in een plastic zak en rol er de deegroller over
-
Meng dit ook door het gehakt
Klop het ei los en meng dit door het gehakt met de mosterd en de fijngehakte knoflook
Maak op smaak met zout en peper
Vorm er een broodje van en leg het in het midden van een ingevette ovenschaal
Bekleed de bovenkant dakpansgewijs met de plakjes katenspek en bak het brood in de oven gedurende ca. 30 minuten
-
Gevulde tomatensaus
1 ui
1 teen knoflook
1 theelepel chilipoeder
olijfolie
1 blik tomaatstukjes van 400 g
1 blikje maïs
1 tl Balsamico azijn
1 tak rozemarijn
-
Snipper de ui en de knoflook fijn
Verhit een scheutje olijfolie en fruit daarin de ui, knoflook en chilipoeder
Voeg de tomaatstukjes en sap toe en laat dit aan de kook komen
Voeg nu de uitgelekte maïs en Balsamico azijn toe
Breng op smaak met zout en peper
Schenk de saus om het gehaktbrood en leg de rozemarijntak op het katenspek
Bak nog even in de oven gedurende 10 minuten
Dit recept is afkomstig uit Dekselse Dames