'Gehaktbrood met gevulde tomatensaus', van de Dekselse Dames

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 13-03-2019 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram rundergehakt .......

Bereiden

1 grote ui of 2 kleine uien 250 g rundergehakt olijfolie 1/2 tl korianderpoeder 1/2 tl komijnpoeder 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden 3 beschuiten 1 tl Dijonmosterd 1 ei 2 tenen knoflook 6 plakjes katenspek - Verwarm de oven voor op 180 C Snipper de ui en fruit deze glazig in wat olijfolie Meng de ui met de kruiden door het gehakt Verkruimel de beschuiten in een plastic zak en rol er de deegroller over - Meng dit ook door het gehakt Klop het ei los en meng dit door het gehakt met de mosterd en de fijngehakte knoflook Maak op smaak met zout en peper Vorm er een broodje van en leg het in het midden van een ingevette ovenschaal Bekleed de bovenkant dakpansgewijs met de plakjes katenspek en bak het brood in de oven gedurende ca. 30 minuten - Gevulde tomatensaus 1 ui 1 teen knoflook 1 theelepel chilipoeder olijfolie 1 blik tomaatstukjes van 400 g 1 blikje maïs 1 tl Balsamico azijn 1 tak rozemarijn - Snipper de ui en de knoflook fijn Verhit een scheutje olijfolie en fruit daarin de ui, knoflook en chilipoeder Voeg de tomaatstukjes en sap toe en laat dit aan de kook komen Voeg nu de uitgelekte maïs en Balsamico azijn toe Breng op smaak met zout en peper Schenk de saus om het gehaktbrood en leg de rozemarijntak op het katenspek Bak nog even in de oven gedurende 10 minuten Dit recept is afkomstig uit Dekselse Dames

Bronvermelding