'Curry van Rundvlees met Aardappelen', een compleet Indiaas gerecht, van Yvonne

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Indiaas.
Wachten: 180 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 22-06-2010 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 tl bruin mosterdzaad
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1/2 tl fenegriekzaadjes ( toko )
  • 4-5 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 el geraspte gemberwortel
  • 2 uien, fijngesneden
  • 1 1/2 tl geelwortel ( kurkuma )
  • 1/2 tl gemalen komijnzaadjes
  • 1 tl gemalen korianderzaadjes
  • 1-2 tl chilipoeder, 2 tl tamarindepasta
  • 2-3 tl zout
  • 3- 4 tl garam masala ( toko ) of kerriepoeder
  • 1 1/2 kg runderstooflappen, in blokjes
  • 11/2 kg geschilde aardappelen, in stukken
  • 2 dl kokosmelk
  • 2-3 el fijngesneden bladselderij
  • 2 bouillon blokjes

Bereiden

Verwarm de mosterd-zaadjes in de olie tot ze gaan 'springen'. Voeg daarna fenegriek, knoflook en gemberwortel toe en bak dit 2-3 min. mee. Voeg ui, geelwortel, komijn, koriander, chilipoeder, zout, tamarinde en garam masala toe en schep goed om. Roer het vlees er doorheen en bak dit al om scheppend even mee. Schenk er 71/2 dl heet water( + bouillonblokjes ) bij, dek de pan af en laat het vlees dan op zacht vuur ca 2 uur stoven. Als er tijdens het stoven te veel vocht verdampt, voeg dan nog wat extra water toe. Voeg na 2 uur de kokosmelk en aardappelen toe en laat het gerecht nog ca 30-45 min. sudderen tot vlees en aardappelen gaar zijn. Bestrooi met selderij. VOOR DE LIEFHEBBERS : Eventueel wat piment-korrels , ( ontvelde ) tomaat in stukjes, en wat extra masala voor iets meer pit. SERVEER SUGGESTIE : Lekker met naan-brood of wraps, sperziebonen of roer-gebakken kousenband.

Materialen

Deze heerlijke curry is bereid met rundvlees en aardappelen, een compleet gerecht. In India wordt hij wel met andere gerechten gecombineerd, die allemaal tegelijk op tafel worden gezet. Kan uiteraard ook heel goed met kipfilet gemaakt worden, bereidingstijd is dan aanzienlijk korter.

Bronvermelding