Appelvlaai

Gebak, Buffet, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 19-12-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 pakje boter
  • 1 groot ei
  • 250 gram suiker
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 1 scheutje koffiemelk
  • 2 appels
  • kaneel en rozijnen

Bereiden

Alles samenvoegen en heel goed mengen, deeg mag niet te nat zijn. Appels schillen en in partjes snijden, mengen met schep suiker, rozijnen en kaneel. Eventueel nog een scheutje citroensap toevoegen. Deeg uitrollen en ingevette bakvorm beleggen met deeg. Vorm beleggen met partjes appel. Overig deeg weer uitrollen en op appels leggen zodat er een deksel is. Hier en daar een sneetje maken om de lucht te laten ontsnappen. Oven: 175C ongeveer 45 minuten.

Materialen

ronde bakvorm

Bronvermelding