4 Broodsmeerseltjes

Anders, Lunch, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 17-03-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie bereiding

Bereiden

Olijvenboter met ansjovis. Draai in de keukenmachine 125 g boter (met olijfolie erin) op kamertemperatuur glad met 2 el groene olijventapenade, 1 el verse peterselie, 1 tl citroenrasp, 2 ansjovisfilets en een beetje peper. Limoenboter. Draai in de keukenmachine 125 g boter op kamertemperatuur glad met 1 el limoensap en 1 el limoenrasp, 2 el verse koriander, versgemalen peper. Hummus met zongedroogde tomaten. Draai een blik uitgelekte kikkererwten (400g) tot een dikke puree met 50 ml olijfolie, mespunt komijnpoeder, 2 teentjes knoflook, 2 el gehakte zongedroogde tomaten, 2 el tahini (sesampasta) of 1 el geroosterde sesamzaadjes en een beetje citroensap. Op smaak brengen met peper. Kaasspread. Draai 100 g roomkaas en 100 g blauwe kaas zoals stilton tot een smeuïge spread en breng op smaak met peper.

Bronvermelding