Menu
4 Broodsmeerseltjes
Ingrediënten
- zie bereiding
Bereiden
Olijvenboter met ansjovis.
Draai in de keukenmachine 125 g boter (met olijfolie erin) op kamertemperatuur glad met 2 el groene olijventapenade, 1 el verse peterselie, 1 tl citroenrasp, 2 ansjovisfilets en een beetje peper.
Limoenboter.
Draai in de keukenmachine 125 g boter op kamertemperatuur glad met 1 el limoensap en 1 el limoenrasp, 2 el verse koriander, versgemalen peper.
Hummus met zongedroogde tomaten.
Draai een blik uitgelekte kikkererwten (400g) tot een dikke puree met 50 ml olijfolie, mespunt komijnpoeder, 2 teentjes knoflook, 2 el gehakte zongedroogde tomaten, 2 el tahini (sesampasta) of 1 el geroosterde sesamzaadjes en een beetje citroensap. Op smaak brengen met peper.
Kaasspread.
Draai 100 g roomkaas en 100 g blauwe kaas zoals stilton tot een smeuïge spread en breng op smaak met peper.