Appelbeignets

Anders, Hapje, 12 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 11-04-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • appelbeingets

Bereiden

Dit recept word vaak tijdens de feestdagen gegeten maar kan natuurlijk ook het hele jaar door gegeten worden, want het blijft smullen! - 8 grote, stevige appels - 50 gram suiker - 1 eetlepel kaneel - 250 gram bloem - halve theelepel zout - 2 eieren - 1,25 deciliter melk - 1,25 deciliter spuitwater of bier - frituurolie - poedersuiker De appels schillen, boren en in 4 dikke plakken snijden. De plakken halveren en omscheppen met suiker en kaneel. De kom afdekken en de appelschijfjes een paar uur koel wegzetten. De bloem met wat zout in een kom zeven. In een kuiltje de eieren breken en de melk erbij schenken. Daarvan een glad beslag zonder klontjes kloppen. Vlak voor het bakken het spuitwater of bier erbij roeren. De olie in een frituurpan verhiiten tot heet 180 graden, totdat er een blauwe damp vanaf komt. De halve appelschijfjes door het beslag halen, wat af laten druipen en in de hete olie laten glijden. De appelbeignets in circa 4 minuten goudbruin frituren. Vervolgens uit het vet halen en op keukenpapier uit laten lekken. Warm of koud serveren, bestrooid met poedersuiker.

Bronvermelding