Menu
Diverse dipsausjes
Ingrediënten
- diverse zie bereiding
Bereiden
Mayonaisedip
5 eetlepels mayonaise
1 eetlepel creme fraiche of zure room
4 eetlepels tomatenketchup.scherp
1 grote zoetzure augurk,fijngehakt
mespunt chilipoeder
zout
peper
enkele druppels tabasco
1-2 eetlepels cognac of whisky
Bereiding
Meng mayonaise,creme fraiche,tomatenketchup,augurk en chillipoeder.Breng op smaak met zout,peper,tabasco en cognac.Plaats de dipsaus goed afgedekt in de koelkast.
Bulgaarse dip
125 ml bulgaarse yoghurt
1 theelepel fijngehakte dragon
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepe geraspte mierikswortel
1/2 eetlepel geknipt bieslook
zout of knoflookzout
peper
citroensap
Bereiding
Vermeng yoghurt ,mierikswortel,paprikapoeder,bieslook en dragon.Breng op smaak met zout,peper en citroensap.Plaats in de koelkast.
Yoghurtdip
1 pakje mon chou,125 ml bulgaarse yoghurt,1 kleine paprik,1 dunne stengel bleekselderij,1 eetlepel geraspte ui,zout,peper,paprikapoeder
Roer de monchou met de mixer zacht en romig.Schep al kloppend de yoghurt erbij.Snijd de paprika in vieren,verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in zeer kleine stukjes.Trek de nerven uit de bleekselderij en was de selderij.Snijd de bleekselderij in zeer kleine stukjes.Voeg paprika,bleekselderij en ui aan het yoghurtmengsel toe.Breng de yoghurtdip op smaak met zout,peper en paprikapoeder