Aardappelkroketjes

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 13-04-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g gekookte aardappels(afkokers)
  • 1 dl melk
  • zout en versgemalen peper
  • nootmuskaat
  • 1 ei,gesplitst
  • 1 eetl gehakte peterselie
  • paneermeel
  • olie

Bereiden

Maak met een pureestamper of pureeknijper de gekookte aardappels fijn.Breng de melk aan de kook en klop deze door de aardappels.Breng de puree op smaak met zout,peper en nootmuskaat.Roer eidooier en peterselie door de puree en laat deze afkoelen.Vorm met behulp van twee lepels balletjes van de puree ,en wentel deze door de paneermeel en werk de balletjes met de handen af tot kleine kroketjes.Zorg dat de kroketten geen barsten vertonen.Klop het eiwit met 1 eetlepel water los,wentel de kroketten hierdoor en vervolgens door het paneermeel.Verhit de olie (170gr) en bak hierin 4-5 stuks tegelijk goudbruin en knapperig.Zorg dat de kroketten geheel door de olie bedekt zijn en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken.

Bronvermelding