Gezonde (magere) groente lasagne met 3 soorten kaas

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Wachten: 35 minuten, Bereiding: 55 minuten,

Laatst aangepast: 16-04-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 vellen lasagne
  • 1 pot geroosterde paprika's a 345 gr
  • 3 teetjes knoflook
  • 50 gram broodkruim
  • 3 takjes oregano (blaadjes gerist)
  • 250 gram ricotta
  • 5 el slagroom
  • 50 gram pecorino romano 30+ geraspt
  • 2 stuks aubergines in plakken gesneden
  • 7 el olijfolie
  • 600 gram verse spinazie
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 3 stuks vleestomaten in plakken
  • zout
  • peper

Bereiden

Kook de lasagnevellen volgens de aanwijzingen op de verpakking, in ruim kokend water met zout, in porties van hooguit 4 vellen, beetgaar. Laat ze naast elkaar op een vochtige doek uitlekken. Laat de paprika’s uitlekken en vang het sap op. Pureer de paprika’s met de helft van het sap, het broodkruim en 1 teentje knoflook uit de pers met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de helft van de oregano toe en breng de saus op smaak met peper. Meng de ricotta met de slagroom en pecorino en breng het op smaak met peper. Verwarm de oven voor op 185°C. Bestrijk de aubergineplakken dun met wat olie. Verhit een grillpan of droge koekenpan voor en bak de aubergineplakken (in gedeelten) aan beide kanten lichtbruin. Verhit 3 el olijfolie in een wok, voeg de fijngesneden knoflook toe en fruit deze zachtjes ± 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en roerbak deze op hoog vuur met 2 spatels ± 4 min. tot de groente geslonken is. Giet het vrijgekomen vocht af. Bouw de lasagne als volgt op: schep een laagje paprikasaus in de ovenschaal en leg daarop een laagje lasagnevellen. Verdeel hier de spinazie over en bestrooi het met peper en ± 50 g van de mozzarella. Leg daarop weer een laag lasagnevellen en verdeel hier eerst de helft van het ricottamengsel en dan de tomaten over. Leg daarop weer een laag lasagnevellen en verdeel hier eerst de rest van het ricottamengsel en dan de aubergines over. Leg weer een laag lasagnevellen in de schaal en schenk de rest van de paprikasaus erover. Strooi de rest van de mozzarella erover en bak de lasagne in ± 20 min. in het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin is. Neem de lasagne uit de oven en bestrooi het gerecht met de rest van de oregano.

Materialen

grillpan of koekenpan + langwerpige ovenschaal

Bronvermelding