Aardappeltjes uit de oven

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 28-12-2009 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • vastkokende aardappelen
  • knoflook
  • olijfolie
  • evt rozemarijn

Bereiden

Oven voorverwarmen op 230 graden. Braadslede invetten met olijfolie. Aardappels in partjes snijden (niet te kleine stukken) Aardappeltjes in de braadslede leggen en besprenkelen met olijfolie. Even schudden zodat alle aardappeltjes bedekt zijn met een laagje olie (niet te zuinig met olijfolie anders bakken de aardappeltjes aan) Knoflook fijnhakken en over de aardappeltjes verdelen Schuif in de oven en laat de aardappeltjes knappering en bruin worden (circa 45 minuten) Laat de aardappeltjes uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zeezout. Ook lekker: handvol verse rozemarijn toevoegen (even iets kleiner hakken)

Materialen

Braadslede Oven

Bronvermelding