Fricassee van kip met ansjovis en olijven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 19-01-2012 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram parmaham, in blokjes of dunne reepjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 50 gram zongedroogde tomaat, in reepjes
  • 6 ansjovisfilets, fijngehakt
  • 500 gram kipfilet in repen
  • 2 eetlepels bloem
  • 150 ml witte wijn
  • 125 ml room (culinair)
  • 3 eetlepels salie
  • 100 gram ontpitte zwarte olijven
  • zout en peper

Bereiden

Bak de ham in 2 min. krokant in 2 el van de olie. Voeg de ui, knoflook, gedroogde tomaat, en ansjovis toe en bak deze ca. 3 minuten mee met de ham. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en haal ze door de bloem. Voeg nog 1 el olie toe aan de pan en bak de kipfilet mee met de ham en de uien tot het vlees begint te kleuren. Schenk de wijn en de room bij het gerecht en roer goed tot de fricassee begint te binden. Voeg de salie en de olijven toe en laat alles nog ca. 5 minuten pruttelen op laag vuur. Verhit niet te lang want dan wordt de kipfilet droog. Serveer met pasta of gebakken aardappeltjes uit de oven. N.B. zonder salie ook prima. Lekker met dunne bicolore pasta (tagilolini) en een salade.

Bronvermelding