Knoflookkip met citroen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 420 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 hele biologische kip
  • 6 tenen knoflook
  • 1 pakje italiaanse verse kruiden (AH)
  • zout
  • vers gemalen peper
  • olijfolie
  • ah bewust bakken bakboter met olijfolie

Bereiden

Rasp de schil van de citroen af en pers de citroen uit. Meng het sap met de schilletjes en een flinke scheut olijfolie. Pers 4 tenen knoflook uit, en smeer de kip in met knoflook, peper en zout. Vul de kip met de italiaanse kruiden en 2 hele tenen knoflook. (houd een paar takjes tijm apart) Braad de kip 5 minuten aan in de bakboter. Leg de kip daarna in de braadslee, en gooi de citroenolie er overheen. Warm de oven voor op 100 graden en zet de kip erin, gedurende 7 uren. Bedruip regelmatig de kip met de citroenolie uit de braadslede. De apart gehouden tijn kun je gebruiken om over de gebakken aardappeltjes te gooien die erg lekker zijn bij dit gerecht. Ik heb er een frisse salade en geroerbakte spinazie bij gemaakt. Wijntip: een krachtige rode wijn gaat goed samen met de knoflook. (Overigens wordt de knoflooksmaak door de lange bereidingstijd heel mild van smaak).

Materialen

oven

Bronvermelding