Witte chocolade mousse met frambozen

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 27-04-2009 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • wat frambozen voor de garnering.
  • 150 gram mascarpone
  • 1.5 dl slagroom
  • 75 gram poedersuiker of kristalsuiker
  • 200 gram witte chocolade

Bereiden

Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron 600 watt 1 min. onder af en toe roeren.Roer er de suiker door en de mascarpone, Klop de slagroom stijf en meng dit door de chocolade (zorg wel dat de chocolade wat is afgekoeld maar nog wel vloeibaarVet de ringen wel in met een beetje boter..Leg onder in de ring een koekje of een stukje cake wel dat de ring vol is . zet de ringen op een platte schaal en vul ze nu met de mousse garneer met de frambozen. Zet ze daarna een nacht in de koelkast, of anders in de vriezer. (laat ze uit de vriezer wel 1.5 uur ontdooien).

Materialen

keukenmachine of staafmixer pan magnetron.ringen.

Bronvermelding