Asperges met ei en kruidenolie

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 27-04-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • peper
  • 300 gram beenham
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • 2 eetlepels grofgeknipte peterselie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 4 eieren
  • 1 teen knoflook
  • 1,5 kilo witte asperges

Bereiden

Maak de asperges schoon en kook ze in water met zout in ca. 20 minuten beetgaar. Pel en snipper de knoflook. Kook de eieren in ca. 10 minuten hard, laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel ze en hak ze fijn. Klop een dressing van de olie, mosterd, azijn, de knoflook, de peterselie en het bieslook en voeg peper en zout toe naar smaak. Verdeel de asperges over een schaal en verdeel het gehakte ei erover. Schenk de dressing erover en strooi de parmezaanse kaas over het gerecht. Serveertips Lekker met gekookte krielaardappeltjes.

Bronvermelding