Citroenkip met bosui

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 27-04-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen
  • 2 bosuitjes
  • 4 stuks kipfilets
  • 1,5 deciliter kippenbouillon
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels maïzena
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

Pel en hak de ui en knoflook klein. Boen de citroen schoon onder stromend water en rasp de gele schil er dun af. Pers de citroen uit, maak de bosuitjes schoon en snij ze in dunne ringetjes. Wrijf de kipfilets in met zout en peper. Verhit de olie in de braadpan en bak de kipfilets op een hoog vuur in ca. 25 minuten rondom mooi bruin en gaar. Neem ze uit de pan en houd ze warm door ze in aluminiumfolie te wikkelen. Voeg het citroensap, de bouillon, de ketjap manis aan het bakvet toe en breng het aan de kook. Bind de saus met de `met een beetje water losgeroerde` maïzena. Schep de bosui erdoor. Snij de kipfilets in `schuine` plakjes en schep de saus erover.

Materialen

Braadpan Aluminiumfolie

Bronvermelding