Hartige taart van Ria (kalfsgehakt)

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 45 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 21-02-2020 | 18 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 g kalfsgehakt
  • 100 g gekookte ham
  • 1 ei
  • 1 groene paprika
  • 0,5 rode paprika ( bovenop )
  • 1 gesnipperd teentje knoflook
  • 3 eetl geraspte ui
  • 1 preitje
  • peper en zout
  • 1 eetl mosterdpoeder
  • snuifje nootmuskaat
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 eetl olijfolie
  • 30 g paneermeel
  • 3 tl citroensap
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 3 eetl slankroom

Bereiden

* Maal de ham in de keukenmachine of hak dit zeer fijn. Doe dit in een kom met het gehakt, het zout en de peper, ei, mosterdpoeder, kerriepoeder, paneermeel, knoflook, stukjes paprika, ui en het citroensap en de room. - Kneed dit goed door elkaar. Maak dan een dikke pannenkoek zo groot als ongeveer je bakvorm is, want het moet in de koekenpan in de olijfolie bruin voorgebakken worden. Dan gaat het pas in de vorm. - * Ontdooi de plakjes bladerdeeg en bekleed je ingevette bakvorm daarmee of gebruik bakpapier. Bovenop plakjes prei leggen en ringen paprika. Bedek de bovenkant een behoorlijke tijd met aluminiumfolie, anders verbrandt de groente. - * Bak de taart in een voorverwarmde oven op 175° in ongeveer 45 minuten gaar. Laatste 5 à 10 minuten de folie weghalen.

Bronvermelding