Menu
Bladerdeegstengels
Ingrediënten
- BASISRECEPT:
- 4 plakken bladerdeeg (diepvries) - ontdooid
- 1 ei, losgeklopt
- topping naar keuze
- bakpapier
- TOPPING MET ROZEMARIJN
- 2 theel grof zeezout
- 4 el verse rozemarijnnaaldjes
- TOPPING MET PARMEZAANSE KAAS
- 30 g Parmezaanse kaas
Bereiden
Basisrecept:
Verwarm de oven voor op 200 C.
Leg 2 plakken bladerdeeg op elkaar en druk ze aan.
Bestrijk de stapeltjes dun met ei en strooi de topping erop.
Snijd de stapeltjes elk in 5 repen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak ze in het midden van de oven in 10-15 min. goudbruin en gaar.
Laat ze op een rooster afkoelen.
Met rozemarijn:
Bestrijk de stapeltjes met ei en strooi er 2 theel. grof zeezout en 4 el verse rozemarijnnaaldjes over.
Vorm van de repen een lus.
Bak volgens basisrecept.
Met Parmezaanse kaas:
Bestrijk de plakjes deeg met losgeklopt ei en bestrooi 2 plakken deeg met 30 g versgeraspte Parmezaanse kaas.
Leg ze op elkaar.
Snijd elk stapeltje in 5 repen en draai als een toffee tot een spiraal.
Bak volgens basisrecept.