Bladerdeegstengels

Anders, Hapje, 6 personen, Anders.
Wachten: 15 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 03-05-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • BASISRECEPT:
  • 4 plakken bladerdeeg (diepvries) - ontdooid
  • 1 ei, losgeklopt
  • topping naar keuze
  • bakpapier
  • TOPPING MET ROZEMARIJN
  • 2 theel grof zeezout
  • 4 el verse rozemarijnnaaldjes
  • TOPPING MET PARMEZAANSE KAAS
  • 30 g Parmezaanse kaas

Bereiden

Basisrecept: Verwarm de oven voor op 200 C. Leg 2 plakken bladerdeeg op elkaar en druk ze aan. Bestrijk de stapeltjes dun met ei en strooi de topping erop. Snijd de stapeltjes elk in 5 repen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in het midden van de oven in 10-15 min. goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen. Met rozemarijn: Bestrijk de stapeltjes met ei en strooi er 2 theel. grof zeezout en 4 el verse rozemarijnnaaldjes over. Vorm van de repen een lus. Bak volgens basisrecept. Met Parmezaanse kaas: Bestrijk de plakjes deeg met losgeklopt ei en bestrooi 2 plakken deeg met 30 g versgeraspte Parmezaanse kaas. Leg ze op elkaar. Snijd elk stapeltje in 5 repen en draai als een toffee tot een spiraal. Bak volgens basisrecept.

Bronvermelding