Avocadosoep met geitenkaasroom

Soepen, Hapje, 8 personen, Hollands.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 03-05-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 200 ml slagroom
  • 1 groenten bouillon blokje
  • zout en peper
  • 2 rijpe avocado's
  • 1-2 tl citroensap
  • 1 bakje tuinkers

Bereiden

1. Laat de geitenkaas en de room op kamertemperatuur komen. Breng het groenten bouillonblokje met 500 ml water aan de kook. Laat de bouillon afkoelen. 2. Snijd de avocado's in tweeën. Verwijder de pitten. Schep de vruchten leeg en doe het vruchtvlees in een maatbeker. Voeg 200 ml. bouillon toe en pureer het mengsel met een staafmixer tot er een mooie gladde soep ontstaat. Breng op smaak met zout en peper en de citroensap. 3. Prak de geitenkaas fijn. Meng hem met de rest van de room tot een gladde creme. Schenk de lauwe avocadosoep in de glazen. Serveer de soep met een laagje geitenkaasroom. Garneer met tuinkers en grof gemalen peper.

Materialen

8 Amuseglaasjes

Bronvermelding