Asperges met voorjaarsgroenten en kalfsoester

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 03-05-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g witte asperges
  • 200 g peultjes
  • 200 g verse dedopte erwten of diepvrieserwten
  • 1 el groene peperkorrels (uit een potje)
  • 25 g boter
  • 4 kalfsoesters van 150 g
  • zout en peper
  • 1 zakje peperroomsaus

Bereiden

Voorbereiden: Snijd een stuk van de onderkant van de geschilde asperges. Maak de peultjes schoon. Laat de diepvrieserwten ontdooien. Spoel de peperkorrels af. Bereiden: Kook de asperges in iets gezouten water in ca. 15 min. net gaar. Doe na 7 min. de peultjes bij de asperges in de pan en kook deze mee. Kook de doperwten de laatste 5 min. mee. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kalfsoetsers in ong. 12 min. gaar. Draai ze halverwege de baktijd om. De juiste baktijd hangt af van de dikte van de kalfsoesters. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bereid de peperroomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de groene peperkorrels door de saus. Verdeel de uitgelekte groenten over de borden. Leg op elk bord een kalfsoester en giet de saus over het vlees. Tip: -vervang de peperroomsaus door champignonsaus, roer er ca. 110g in kleine stukken gesneden, gebakken champignons door

Bronvermelding