Couscous-salade

Anders, Buffet, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 24-12-2005 | 50 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram couscous
  • 3 lente-uitjes
  • 2 vleestomaten
  • 1 gele paprika
  • 1 bos koriander, peterselie of munt (of combinatie)
  • 150 gram feta (ev. mozzarella)
  • 1 tl knoflookpasta
  • 0,75 dl olijfolie
  • citroensap
  • zout, peper

Bereiden

750 ml water laten koken. De couscous in een schaal doen en het water er overheen schenken. Laten wellen (ev. volgens de gebruiksaanwijzing op het pak couscous). De lente-uitjes snipperen, tomaten en paprika in zo klein mogelijke blokjes snijden en de kruiden fijnhakken. Vermeng de gewelde couscous met de groenten en kruiden. Maak een dressing van de olijfolie, de knoflook, flink wat citroensap, zout en peper. Meng deze dressing door de couscous. Doe de salade op een mooie platte schaal en verkruimel de feta erover. Lekker met Turks brood.

Bronvermelding