Aspergesoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 06-05-2009 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • aspergeschillen en kontjes
  • 2 blokjes bouillonblokken
  • 1 1/2 eetl bloem
  • 75 gr roomboter
  • Zout en Peper

Bereiden

Schil de asperges. Gebruik de schillen en kontjes/restjes voor de soep. Zet een halve liter water op met 2 bouilonblokjes, en doe er de schillen en restjes bij. breng dit aan de kook en laat het een half uur, tot een uurtje zachtjes sudderen. Zeef de bouillon, (gebruik een vergiet). gooi de schillen weg, en pureer de restjes. Zet de pan weer op het vuur en smelt de boter, laat het bijna bruin worden....... voeg dan de bloem toe. Goed roeren tot een gladde saus. en voeg vrij snel daarna (langzame hoeveelheden) de bouillon toe. Eventueel aanvullen met water, tot de gewenste dikte is bereikt. Even proeven of er nog zout en peper bij moet. De gepureerde asperges toevoegen, en eventueel nog wat (al gaar) kleine stukjes asperge toevoegen, Smakelijk eten

Materialen

Pan, Vergiet, Staafmixer, Garde

Bronvermelding