Menu
Aspergesoep
Ingrediënten
- aspergeschillen en kontjes
- 2 blokjes bouillonblokken
- 1 1/2 eetl bloem
- 75 gr roomboter
- Zout en Peper
Bereiden
Schil de asperges. Gebruik de schillen en kontjes/restjes voor de soep. Zet een halve liter water op met 2 bouilonblokjes, en doe er de schillen en restjes bij.
breng dit aan de kook en laat het een half uur, tot een uurtje zachtjes sudderen.
Zeef de bouillon, (gebruik een vergiet).
gooi de schillen weg, en pureer de restjes.
Zet de pan weer op het vuur en smelt de boter, laat het bijna bruin worden....... voeg dan de bloem toe. Goed roeren tot een gladde saus. en voeg vrij snel daarna (langzame hoeveelheden) de bouillon toe. Eventueel aanvullen met water, tot de gewenste dikte is bereikt.
Even proeven of er nog zout en peper bij moet.
De gepureerde asperges toevoegen, en eventueel nog wat (al gaar) kleine stukjes asperge toevoegen,
Smakelijk eten
Materialen
Pan, Vergiet, Staafmixer, Garde