Bourgondische krieltjes met groenten en ei

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 10-10-2017 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • ei

Bereiden

Pakje Bourgondische krieltjes 1 grote ui, in ringen gesneden 1 rode paprika, gespoeld, zaadlijsten verwijderd en in kleine blokjes gesneden Handvol pijnboompitten 100 gram peultjes, in stukjes gesneden 4 eieren 4 el slagroom Notensla (50 gram) Peper, zout Olijfolie Bereidingswijze: Pijnboompitten lichtbruin roosteren in droge koekenpan en opzij zetten. Bak in dezelfde pan in olijfolie de ui en krieltjes goudbruin (ongeveer 10') Doe er de versneden paprikablokjes en peultjes bij en bak enkele minuutjes door. Intussen de 4 eieren los kloppen met 4 el slagroom in grote pan. Kruiden met peper en zout. De krieltjes en ui bij het eimengsel voegen en goed roeren. Verhit 2 el olijfolie in de koekenpan op fel vuur. Schenk er het ei/krieltjesmengsel in en bak 10' op matig vuur tot het eimengsel bovenaan gestold is (10'). Voor het serveren, bestrooien met geroosterde pijnboompitten en opsmukken met enkele blaadjes notensla.

Bronvermelding