Menu
Camping kippensoep
Ingrediënten
- 1 pakket kippensoep
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 pak vermicelli/pasta/rijst
- 2 stuks eieren
Bereiden
Breng water aan de kook met het bouillonblokje.
Snij intussen de kip in stukken als er kipfilet is. Voeg de stukken kip toe aan het water als dat kookt.
Laat koken tot de kip goed gaar is.
Voeg dan de soepgroenten toe, eventuele kruiden (peterselie, bieslook, enz.), groenten (prei, kool, wortel, erwten) die op moeten.
Voeg vermicelli, pasta of rijst toe. De soep mag best goed gevuld worden. Breng alles weer aan de kook.
Breek de eieren boven de pan en roer goed, zodat het ei kapot gaat en als slierten in de soep komt.
Laat koken tot de vermicelli/pasta/rijst gaar is.
Eventueel een paar druppels olijfolie toevoegen als de soep geserveerd wordt.
De soep kan regelmatig worden aangelengd met vers water en dan weer aan de kook worden gebracht. Nieuwe eieren en extra groenten kunnen dan worden toegevoegd.
Materialen
Er is hiervoor een grote pan nodig. Het idee achter het recept is dat de basis een simpele kippensoep is en allerlei restjes er aan toegevoegd worden.