Menu
Boeuf Stroganov
Ingrediënten
- 4 stuks Malse biefstuk
- 0,125 liter Ongeslagen room
- 1 lepel Scherpe mosterd
- 1 potje Augurken
- 1 lepel Boter
- 2 stuks Tomaten
- 100 gram Champignons
Bereiden
Verhit de boter in een pan. Bak hierin de biefstuk bruin. Van binnen hoeft de biefstuk nog niet gaar te zijn. Haal de biefstuk uit de pan.
Strooi peper en zout naar smaak op de gebakken biefstuk.
In de pan waarin de biefstuk is gebakken wordt nu de saus gemaakt.
Snipper de uien en bak ze glazig.
Snij de tomaten in stukken en bak ze mee met de ui.
Snij de champignons in schijfjes en bak je ook mee.
Voeg de room toe onder voortdurend roeren.
Roer naar smaak mosterd in de saus.
Snij de augurk in hele kleine stukjes en voeg deze aan de saus toe.
Voeg, als de saus warm is, de biefstuk weer toe aan het geheel en laat de biefstuk gaar worden tot de gewenste kleur (rood, medium, doorbakken).
Tip: Eten met pasta of rijst. De saus kan ook als basis voor een pastasaus dienen, in plaats van biefstuk kan dan bijvoorbeeld rulgebakken gehakt worden gebruikt.