Menu
18 x Stokbrood met kip en verse kruiden en met vlees of vis
Ingrediënten
- stokbrood
Bereiden
Stokbrood met gegrilde zalm
Beleg een stokbrood met veldsla en 350 g gegrilde zalm en een mengsel van 1 el zure room, 3 el mayonanaise en 1 tl grof gehakte chilipeper en parten limoen.
Stokbrood met prosciutto.
Beleg een stokbrood met 8 dunne plakken prosciutto, 2 bollen mozarella, zongedroogde tomaten, basilicum, peper en zout.
Stokbrood met fish & chips
Beleg een stokbrood met 200 g frieten en 150 g kibbeling. Garneer met knoflooksaus en peterselie.
Stokbrood met sardines
Bestrijk een stokbrood met knoflookolie en leg het 10 min. onder de grill. beleg met rucola, 6-8 sardines(in olie), 1 rode ui, 1 citroen en tijm.
Stokbrood met kipsaté
Beleg een stokbrood met sla, 6 stokjes warme kipsaté en pindasaus, 2 el seroendeng, komkommer, taugé en kroepoek.
Stokbrood met kip en pesto
Besmeer een stokbrood met 2 el pesto. Beleg met sla, 2 tomaten, 2 lente-uien en 200 g gegrilde kip.
Stokbrood met gerookte zalm
Bestrijk een stokbrood met 200 g zachte roomkaas en 1/2 el mierikswortel. Beleg met 200 g gerookte zalm, 1 rode ui, 1 el kappertjes en citroen.
Stokbrood met shoarma
Vul 1 voorgebakken stokbrood met 350 g gehakt met 1 tl shoarmakruiden. Beleg met 75 g spek en 75 g kaas. Bak in 15 min. op 200°C. Bestrooi met tijm en serveer met knoflooksaus.
Stokbrood met rosbief en waterkers
Beleg een stokbrood met 200 g rosbief, 1/2 zakje waterkers en een dressing van 3 el crème fraîche, 1 el grove mosterd en 2 takjes dragon.
Chinees stokbrood
Leg twee helften van het stokbrood 10 minuten onder de grill. Beleg met 50 g spinazie en een mengsel van 200 g gegrilde kipfilet met 3 el knoflookmayonaise, 2 lente-uien en 1 tl ketjap manis en garneer met 50 g taugé en 1 el geroosterde sesamzaadjes.
Stokbrood met kip en brie
Bestrijk een stokbrood met een mengsel van 3 el mayonaise, 2 el grove mosterd en 1/2 el honing. Beleg met 150 g kiprollade, 200 g roombrie en 1/2 zakje waterkers.
Stokbrood Niçoise
Beleg een stokbrood met 1/3 komkommer en een mengsel van 2 blikjes tonijn, 2 el citroenmayonaise, 1 tomaat, 1 stengel bleekselderij en 1/2 groene peper. Garneer met rode ui, 2 el kappertjes en basilicum.
Stokbrood met krab
Bestrijk een stokbrood met mayonaise. Beleg met sla, 1 avocado en een mengsel van 5 krabsticks, 125 ml crème fraîche en 1 tomaat. Garnee met rode ui en krulpeterselie.
Stokbrood met heilbot
Bestrijk een stokbrood met roomboter en een laagje mierikswortel.Beleg met 200 g gerookte heilbot, zongedroogde tomaten en basilicum.
Stokbrood met ansjovis en tomaat
Besmeer de twee helften met knoflookolie en leg ze 10 minuten onder de grill. Beleg met romeinse sla, 3 tomaten, 1 rode ui, 10 ansjovisfilets, peper en oregano.
Stokbrood met zalm en avocado
Besmeer een stokbrood met een mengsel van 125 g zachte roomkaas en 3 el pesto. Beleg met 200 g gerookte zalm, 1 avocado, peper, zout en veldsla.
Stokbrood met rosbief en basilicum
Beleg een stokbrood met 200 g rosbief, 3 tomaten, 1/2 bosje basilicum, 2 el aïoli, peper en zou.
Stokbrood met kip en verse kruiden
Bestrijk een stokbrood met 3 el citroenmayonaise. Beleg met 30 g veldsla en 200 g gegrilde kipfilet. Garneer met zout, peper, munt, koriander en basilicum, 2 el olijfolie en 1/2 tl sesamolie.