Menu
Gevulde kipfilets in filodeeg
Ingrediënten
- 2 kipfilets in 4 stukken
- 75 gram monchou
- 75 gram groene pesto
- 4 plakken rauwe ham
- 4 vellen filo deeg, gehalveert
- 40 gram gesmolten boter
- 1 eidooier losgeklopt
Bereiden
Snijd de stukken kipfilet in en klap ze open. Meng de roomkaas met de pesto en bestrijk de opengeklapte stukken kipfilet royaal met het roomkaasmengsel (stap 1).
Vouw de kipfilet weer dicht en rol elk stukje in een half plakje rauwe ham. Bestrijk de vellen filodeeg dun met gesmolten boter. Leg op elk stukje deeg een gevuld stukje kipfilet en vouw het deeg eromheen (stap 2).
Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en plak de randen vast met losgeklopte eidooier. Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat met de naad naar beneden en bestrijk ze dun met gesmolten boter. Bak ze 25-35 min. (volgens ons is 25 minuten genoeg) in een voorverwarmde oven op 160°C tot de kip gaar is. Serveer met pasta met kers-tomaatjes.
Materialen
oven