'Bruine bonenschotel' met salami, gehakt en ijsbergsla. In 20 minuten op tafel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 01-04-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • gehakt

Bereiden

Ingrediënten 2 potten bruine bonen, 2 grote uien gesnipperd, 2 rode paprika?s in stukjes gesneden, 125 gram salami in blokjes, 50 gram boter, 3 teentjes knoflook, 500 gram gehakt, 4 theelepeltjes paprikapoeder, 2 dl tomatenketchup, ? krop ijsbergsla, tabasco en 100 gram geraspte oude kaas. Bereidingswijze Bruine bonen uit laten lekken. In pan boter verhitten en de ui en paprika ca 3 minuten zachtjes fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Gehakt toevoegen en in ca. 3 minuten op half vuur rul bakken. ? theel. zout, peper en paprikapoeder toevoegen. Bruinen bonen, tomaten ketchup en 1 dl water erdoor roeren. Bonenmengsel op zacht vuur in ca 2 minuten door en door heet laten worden. Intussen sla in dunne repen snijden. Sla door bonenmengsel scheppen. Nog ca 1 minuut mee verwarmen.

Bronvermelding