Vis met knoflook

Rijst, Hoofdgerecht, 6 personen, Anders.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 10-12-2016 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 stukken vis
  • 4 tenen knoflook
  • 200 ml Merin
  • 200 ml Ketjap (Japans)
  • 200 ml Sake
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 500 gram Langwerpige groene groenten
  • Sesamolie
  • Olijf- of zonnebloemolie

Bereiden

Maak de marinade van de Sake, ketjap, Merin en suiker. Laat de vis enige tijd marineren. Verhit in de koekenpan de olie met een beetje sesamolie. Laat de olie niet te heet worden, anders verbrandt de knoflook. Pers de knoflooktenen in de pan uit en braad ze aan. Voeg de stukken vis toe en braad ze aan twee kanten aan. Voeg een klein gedeelte van de marinade toe en kook deze in. voeg telkens iets meer marinade toe tot alle marinade ingekookt is en enigszins gecarameliseerd is. Kook of wok de groenten zonder zout. Maak een bedje van de groenten, leg de vis daar op en doe de saus er overheen. Serveer met rijst.

Materialen

Koekepan, Kom om in te marineren, Pan om groenten in te koken

Bronvermelding