Menu
Pollo in padella
Ingrediënten
- 35 gr. bloem
- 1 snufje oregano
- 4 kipkarobonades
- 20 gr. ongezouten boter
- 1 eetl. olijfolie
- 1 ui, in halve ringen
- 150 ml. droge witte wijn
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 eetl. tomatenpuree
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 1 eetl. gezouten kappertjes
- 100 gr. gemengde olijven (zwart en groen)
- 2 1/2 eetl. verse geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Meng de bloem met de gedroogde oregano en bestuif de kip licht met de bloem. Smelt de boter met de olijfolie op middelhoog vuur in een grote koekenpan met zware bodem. Voeg de kip toe, een paar stukken per keer en bak ze in 2-3 minuten rondom bruin. Neem de kip uit de pan en zet apart.
Schenk het overtollige vet uit de pan, voeg de ui toe en bak deze in 5 minuten goudbruin. Voeg de wijn toe en breng al roerend aan de kook. Laat 2 minuten koken en voeg de tomaat, tomatenpuree, knoflook, kappertjes, olijven, suiker en wat zout en peper toe. Roer door elkaar en doe de kip terug in de pan. Dek af en laat 20 minuten zachtjes koken, of tot de kip gaat is. Bestrooi met de parmezaan en verse oregano en serveer met pasta.