Gemarineerde aubergine met mozzarella

Anders, Hapje, 2 personen, Italiaans.
Wachten: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 17-05-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pakje kleine bolletjes mozzarella
  • 1 handje rucola
  • 1 snufje zout
  • 1 beetje peper uit een pepermolen

Bereiden

Handig om vooraf te maken. Snij het steeltje van de aubergine af en snij 'm in dunne ronde plakken Bestrooi met zout en laat dit ongeveer 10 minuten intrekken om de bittere smaak eraf te halen. Dep de aubergines af met keukenrol. Doe een scheutje olie in de grill- of koekenpan. Bak de aubergines hierin tot ze gaar zijn (afhankelijk van de dikte van de plakken). Maak ondertussen de marinade door een scheutje olijfolie, een teentje knoflook en een scheutje balsamico azijn door elkaar te roeren. Wanneer de aubergines gebakken zijn, leg je ze in de marinade (ik gebruik meestal een plastic bakje wat ik af kan sluiten) en laat je ze ongeveer 5 a 10 minuten marineren. Leg ze daarna op de schaal of bord, leg er een blaadje rucola bovenop (ik haal de steeltjes er vanaf) en leg daarom een half bolletje van een klein mozzarella bolletje. Eventueel kun je ook een plakje afsnijden wanneer je een grote bol mozzarella gebruikt. Een klein beetje peper uit de pepermolen (en eventueel wat zout naar smaak) er overheen en dan uit serveren.

Materialen

grillpan of koekenpan, schaal of bord

Bronvermelding