Bladerdeeg plaattaart met witte en groene asperges

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 22-05-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 2 el boter
  • 3 uien
  • 2 takjes tijm
  • 250 gr witte asperges
  • 250 gr groene asperges
  • 1 losgeklopt ei
  • 100 gr geraspte harde Hollandse geitenkaas
  • 100 gr ham

Bereiden

Voorbereiden: Laat het deeg ontdooien. Verwarm de boter en laat de ui-ringen met de tijm circa 10 min. stoven totdat ze glazig en lichtbruin zien. Bestrooi met zout en peper. Breng ruim water met zout aan de kook. Schil de witte asperges en snijd van alle asperges de onderste 2 cm. af. Kook ze in 10 min. gaar. Bereiden: Oven verwarmen op 200 C. Leg de balderdeegplakjes in een rechthoek op de bakplaat bekleed met bakpapier. Druk de naden goed aan en vouw rodom 1n cm om zodat er een dikkere rand ontstaat. Verdeel de uiringen over het deeg en leg de asperges er om en om in één richting op. Maal er verse peper overheen. Bestrijk de randen van het deeg met losgeklopt ei. Snijd ham in stukken en leg het op de asperges. Bestrooi het geheel met geraspte kaas. Bak taart in 20 min. gaar en bruin.

Bronvermelding