Gegratineerde aardappelen Dauphinois

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Frans.

Laatst aangepast: 15-02-2022 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gram boter
  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 2 dl melk
  • 2 ei
  • 150 gram geraspte kaas
  • peper en zout

Bereiden

Wrijf een ovenvaste schaal in met knoflook en beboter hem dan. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakken. Stapel ze dakpansgewijs in de schaal. Kook de melk. Klop het ei met de kaas in een kom en voeg zout en peper toe. Giet de hete melk er ineens, goed kloppend bij en giet dit mengsel dan over de aardappelen. Verspreid de rest van de boter er in klontjes overheen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek de schotel met aluminiumfolie en zet hem 75 minuten in de oven. Haal daarna het aluminiumfolie er vanaf en laat de schotel nog 15 minuten in de oven staan totdat er een bruin korstje op is gekomen.

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding