Chocolade Soufle van pure araguani (valrhona) chocolade

Anders, Nagerecht, 6 personen, Frans.
Wachten: 15 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 31-05-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 80 gr pure araguani chocolade
  • 80 gr cacaopoeder
  • 160 gr maizena
  • 200 gr suiker
  • 1 ltr melk
  • 3 eiwitten
  • 75 gr suiker
  • 40 gr gehakte chocolade (fijn)

Bereiden

Maak van 80 gr pure chocolade, 80 gram cacaopoeder, 160 gr maizena, 200 gr suiker en 1 liter melk eerst de souflé basis. Breng 800gr melk aan de kook. Leng de maizena aan met de resterende melk en bind hiermee de kokende melk tot een dikke emulsie. Doe de verdikte melk in een keukenmachine (of kom) en voeg chocolade en coacoa toe. Draai het geheel glad. Ga dan verder met de soufle. Vet de souflebakjes in en bestrooi de ingevette bakjes licht met suiker. Sla de eiwitten met de suiker tot 3/4 van volume. Neem 180 gram van de (warme) soufle basis en vermeng de gehakte chocolade hiermee. Vermeng de basis in 3 stappen met de geslagen eiwitten zodat de massa luchtig blijft. Spatel de massa in een spuitzak en knip een zo groot mogelijk spuitgat. Vul de bakjes tot aan de rand en strijk af met een mes. Bak de soufle gedurende 13 minuten in een over die voorverwarmd is op 220 graden C. Soufle kan direct geserveerd worden. Bestrooien met cacaopoeder Kan geserveerd worden met een exotische fruitsalade van mango, lychee en passievrucht. Evt. nog gecombineerd met een beetje vanille room ijs.

Materialen

souflé bakjes mixer, staafmixer of keukenmachine spuitzak oven

Bronvermelding