Aspergetaart met gerookte zalm

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 10-10-2009 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 500 gr asperges
  • 200 gr gerookte zalm
  • 4 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 2 el fijngehakte dille
  • zout
  • peper

Bereiden

Laat deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 210. Schil de asperges en kook ze 10 minuten. Goed laten uitlekken. Bekleed de ovenschaal met het deeg en druk de naden goed dicht. Snijd overhangend deeg weg. Leg bakpapier en de blinde vulling op het deeg en bak 10 minuten. Snijd de asperges in stukjes. Snijd de zalm in reepjes. Klop de eieren los met de room en de dille. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwijder papier en vulling na de 10 minuten bakken. Verlaag de oventemperatuur naar 190. Leg de aspergestukjes op het deeg en de zalmreepjes er tussen. Giet het ei-roommengsel er bovenop. Bak de taart in ca. 35 minuten gaar.

Materialen

Ovenschaal/springvorm 24 cm blinde vulling

Bronvermelding