Knapperige salade met feta

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 01-06-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr broccoli
  • 250 gr spitskool
  • 1 tomaat
  • 100 gr feta
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 el olijfolie (extra vergine)
  • 50 gr pijnboompitten
  • zout
  • peper

Bereiden

Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stengel in kleine stukjes. Kook deze in ca. 3 minuten beetgaar. Direct onder koud water afspoelen. Rooster de ijnboompitten lichtbruin in een droge koekepan. Ontvel de tomaat door deze in te kruisen en even onder te dompelen in kokend water. Snijd de tomaat doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Snijd de spitskool in dunne reepjes en de reepjes weer in kleine stukjes. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Verkruimel de feta. Meng alle groenten met de feta en de olfijolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrooi met pijnboompitten.

Bronvermelding