'Zarzuela ' Spaans gestoofd visgerecht

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Spaans.

Laatst aangepast: 08-03-2010 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g visfilet

Bereiden

500 g visfilet zout peper uit de molen bloem 4 eetlepels olijfolie 1 grote ui, gesnipperd 2 vleestomaten, ontveld in blokjes 1 groene paprika, in blokjes 2 teentjes knoflook enkele draadjes saffraan 2 eetlepels tomatenpuree 1 dl rode wijn (spaanse rioja) 12-16 grote garnalen of langoestines 500 g verse mosselen in de schelp Bereidingswijze: Spoel de verse vis onder stromend water af en snijd de verse vis in 4 stukken. Bestrooi de vis met wat zout, peper en bloem. Verhit de olie in een grote pan en bak de stukken vis snel rondom bruin. Houd ze apart. Fruit in het restant van de olie de ui, tomaten en paprika. Knijp er het knoflook boven uit en roer er de saffraan en tomatenpuree door. Laat het geheel omscheppend nog 5 minuten bakken. Roer er de wijn door en voeg zout en peper naar smaak toe. Maak de garnalen en mosselen schoon onder stromend water. Leg garnalen, mosselen en stukken vis in de pan met saus. Leg het deksel op de pan en temper de hittebron. Laat alles zachtjes circa 6 minuten koken tot de mosselschelpen zich hebben geopend. Serveertips: Geef er warm stokbrood bij.

Bronvermelding