Pikante penne met paprika

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 07-06-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 3 rode paprika's
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 800 gram tomatenblokjes uit blik (2 blikken)
  • 300 gram pasta (penne)
  • 140 gram chorizo in blokjes
  • 1 snee witbrood, verkruimeld
  • 2 el verse rozemarijn, gehakt
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Bereiden

Snij de ui in dunne ringen en de paprika in repen van 1 cm. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm 3 el olijfolie een een grote pan en voeg de paprika en uien toe. Bak 10 minuten tot de uien zacht zijn. Roer de knoflook erdoor en bak nog even mee. Voeg de tomaten en de chorizo toe en warm door. Kook intussen de pasta. Giet af en meng door de saus. Schep het geheel in een grote vuurvaste schaal. Meng de broodkruimels, rozemarijn en kaas en strooi dit over de pasta. Besprenkel met de resterende olie en bak het gerecht in de voorverwarmde oven 15-20 minuten tot het gerecht goudbruin is.

Bronvermelding