Menu
Amuse-gueule
Ingrediënten
- 100 gr tonijn uit blik
- 1 el mayonaise
- 2 el olijfolie
- 2 el zwarte olijven
- 1 teen knoflook
- 1 el kappertjes
- 3 el koksroom
- 3 takjes dille
- 3 takjes kervel
- 3 sprietjes bieslook
- zout
- peper
Bereiden
Een amuse-gueule, ook wel amuse-bouche genoemd, is een hapje bij het aperitief. Met pasteibakjes worden in dit recept salade- of ragoutcups bedoeld.
In plaats van eenhapscups kunnen ook ronde toastjes of lepels gebruikt worden. Als variatie op de tonijn kunt u gerookte zalm, forel of kip nemen. Met dit recept als basis kunt u eindeloos variëren.
Pureer de tonijn in de keukenmachine. Voeg de overige ingrediënten toe en laat de keukenmachine draaien tot een smeuïg geheel is verkregen.
Vul bijvoorbeeld kleine pasteibakjes met deze mousse of doe de mousse in een spuitzak en spuit ze op ronde toastjes. Of serveer de mousse in een lepel.
Materialen
keukenmachine en een spuitzak