Brocoli-rijsttaart met ham

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 13-06-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram Zilvervliesrijst
  • Zout en Peper
  • 1 grote Brocoli
  • 350 gram Achterham reepjes
  • 1 tablet Groentebouillon
  • 2 Eieren
  • 150 gram Geraspte 30+ kaas
  • 1/8 liter Slankroom
  • 2 eetlepels Gesnipperde bieslook
  • Baukje invetspray

Bereiden

- Kook de rijst gaar volgens de verpakking en laat afkoelen. - Maak de brocoli schoon en snij in kleine roosjes. - Verwarm de oven voor op 200 graden. - Breng 1/4 liter water aan de kook. - Los het bouillon tablet hierin op. - Kook hierin de brocoliroosjes circa 10 minuten. - Laat de brocoli uitlekken. - Klop 1 ei los en meng dit met 100 gram gerapste kaas door de rijst. - Verdeel het rijstmengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan. - Bak de bodem in 7 minuten in de oven gaar. - Snipper ondertussen de ham. - Klop het andere ei los met de slankroom en meng de rest van de kaas, de brocoli en de ham erdoor. - Breng het mengsel pittig op smaak met zout en peper en schenk het over de rijstbodem. - Bak de taart in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar.

Materialen

Springvorm

Bronvermelding