Menu
Brocoli-rijsttaart met ham
Ingrediënten
- 100 gram Zilvervliesrijst
- Zout en Peper
- 1 grote Brocoli
- 350 gram Achterham reepjes
- 1 tablet Groentebouillon
- 2 Eieren
- 150 gram Geraspte 30+ kaas
- 1/8 liter Slankroom
- 2 eetlepels Gesnipperde bieslook
- Baukje invetspray
Bereiden
- Kook de rijst gaar volgens de verpakking en laat afkoelen.
- Maak de brocoli schoon en snij in kleine roosjes.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Breng 1/4 liter water aan de kook.
- Los het bouillon tablet hierin op.
- Kook hierin de brocoliroosjes circa 10 minuten.
- Laat de brocoli uitlekken.
- Klop 1 ei los en meng dit met 100 gram gerapste kaas door de rijst.
- Verdeel het rijstmengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan.
- Bak de bodem in 7 minuten in de oven gaar.
- Snipper ondertussen de ham.
- Klop het andere ei los met de slankroom en meng de rest van de kaas, de brocoli en de ham erdoor.
- Breng het mengsel pittig op smaak met zout en peper en schenk het over de rijstbodem.
- Bak de taart in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar.
Materialen
Springvorm