'Absolute lievelings visschotel'Lekker uit de oven. van Ruth

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 25-02-2010 | 66 keer bewaard

Ingrediënten

  • vis

Bereiden

Omschrijving Ja wat moet ik er verder nog over zeggen. voor ons dit de absolute vis-topper. en je houdt je gasstel schoon want alles gaat meteen de oven in . echt verrukkelijk. en ik hoop dat vele anderen dat ook gaan vinden. Ingrediënten 100 gr. gerookte zalm in stukjes 250 ml. slagroom 3 bosuitjes in kleine ringetjes 500 gram pangasius filet. (ik neem een diepvries zak van 600 gram bij de supermarkt en laat alles op tijd ontdooien. en wij vinden het zo lekker dat die 600 gram voor ons tweetjes helemaal opgaat!) 1 zak kleine krieltjes van 600 gram 1 bloempotje peterselie (van de aldi is perfect en niet duur) 50 gram geraspte oude kaas zout en versgemalen peper Voorbereiding Oven voorverwarmen op 200 graden C. (electr.) Bereidingswijze snijd de zalm in stukjes en de bosui in ringetjes droog de pangasius filet met keukenpapier en bestrooi met een BEETJE zout en versgemalen peper. (zalm is al vrij zout) Meng in een kom de zalmstukjes met de room en bosui Schenk dit in een (niet ingevette) ovenschaal Leg de pangasius filet in de room Verdeel de krieltjes over de vis Strooi daarna de kleingesneden en goed gedroogde peterselie (liefst drogen in de sla centriguge!) over de krieltjes Vervolgens de geraspte kaas en naar smaak versgemalen peper en zout Bak de vis in het midden van de oven in 20-30 min. gaar en lichtbruin Serveertips Je kunt er boontjes of peultjes of worteltjes bij eten, maar wij doen er niks bij. daarvoor is het te heerlijk vinden wijzelf Nog een opmerking: ik heb zelf een combi magnetron-oven. ik zet hem bij mij op de middelste grillstand (2 sterretjes) in combinatie met de magnetron. in het midden van de oven de krieltjes zijn dan heerlijk bruin en is de vis precies goed.

Materialen

Ovenschaal van 35 x 25 x 7 cm hoog; kom

Bronvermelding