(Sonja Bakker) Groentencurry

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 23-06-2009 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr waspeen
  • 2 preien
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje babymaiskolfjes
  • 240 gr rijst
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 liter groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 1 el pittige kerriepoeder
  • 1 el geraspte gemberwortel
  • 1 el gesnipperde peterselie

Bereiden

Kook de rijst volgens de verpakking. Snijd de groenten in grote stukken. Verwarm in een wok een eetlepel olijfolie en fruit de ui glazig, voeg de uitgeperste knoflook, gemberwortel en kerriepoeder toe. Bak de groenten een paar minuten mee en blus af met de bouillon. Laat nog 10 minuten op een laag vuur koken tot de groenten gaar zijn. De curry serveren met 125 gram rijst en bestrooien met peterselie.

Materialen

wok

Bronvermelding