Gemarineerde speklappen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 24-06-2009 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,5 pond speklappen

Bereiden

5 eetlepels ketjap manis 3 thl bruine suiker 3 thl citroen 3 teentjes knoflook uitgeperst 3 thl sambal pittig 3 thl djahe (gemberpoeder) naar smaak peper en zout Roer de ingredienten door elkaar. Snijd de speklapjes in blokjes leg ze in de marinade (in een af te dekken schaal vanwege geur in de koelkast) en laat ze minimaal 6 uur marineren. (een dag van tevoren is nog lekkerder) Bereidingswijze Laat de speklapjes uitlekken op een vergiet,maar vang het vocht wel op. Kook de pasta als op de verpakking en gooi in de laatste minuten de diepvries sperziebonen erbij. Ondertussen de speklapjes bakken in een beetje olie in een wok (niet te hoog want dan verbrand de ketjap) Wanneer ze gaar zijn het uitleksel erbij warm laten worden, dit geheel bij de pasta en sperziebonen.

Bronvermelding